רוזרה בע"מ נ' קרייזי ליין פיתוח ונדל"ן בע"מ
|
תא"ק בית משפט השלום תל אביב - יפו |
6072-10-13
29.6.2014 |
|
בפני : כוכבה לוי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: קרייזי ליין פיתוח ונדל"ן בע"מעל ידי באת כוחה עוה"ד ענת קליין |
: רוזרה בע"מעל ידי בא כוחה עו"ד חיים כהן |
| החלטה | |
החלטה
הצדדים זומנו בפני לדיון למחר – 30.6.2014 לדיון בבקשות המבקשות למחיקת כותרת ולרשות להגן.
התביעה העיקרית הוגשה בסדר דין מקוצר לתשלום תמורת עבודה שביצעה המשיבה על פי הזמנת המבקשת בסכום כולל של 103,885 ₪.
מעיון בכתב התביעה עולה כי הוא סומך על הסכם בכתב שנוקב בתמורה מוסכמת על פי נספח לעבודות אבן – הנספח להסכם בין הצדדים.
מעיון בניספח זה עולה הסכמה בהתייחס ליחידת אספקה של אבן –" 22.85 דולר לשיש לבן בעובי 3 ס"מ לכל מטרה מרובע , על עובי של 4 ס"מ תחול תוספת ..."
הוא הדין בהתייחס לרכיב ה"ספים קופינג" ומחיר עבודת הרכבת אבן למטר מרובע.
בסעיף 4 לניספח הוסכם בזו הלשון :"המדידה בפועל תהיה לבנייה לפי מ"ר בקירות , לאספת האבן לפי מ"ר שמגיע לאתר הבנייה".
בהתייחס לשיש האפור הוסכם "המחיר לשיש האפור יקבע על בסיס קניה מגרינוולד".
על פי סעיף 10 לכתב התביעה נעשתה המדידה , לטענת התובעת על ידי מודד מוסמך ו"אושרה על ידי יהודה מנהל אתר הבנייה ". לראייה בתמיכה לטענה זו צורף ניספח ה לתביעה.
הנתבעת הגישה בקשתה למחיקת כותרת וטענה בין היתר כי התביעה אינה עונה על דרישות התק' לעניין תביעה בסכום קצוב – סעיף 26 ואילך לבקשה.
הבקשה למחיקת כותרת לא זכתה לתגובה בתשובה מטעם המשיבה. כבר מסיבה זו היה מקום לקבלה.
בנוסף אדגיש כי מעיון בצרופות כתב התביעה לא עולים הנתונים ל"חישוב האריתמטי" המתבקש לצורך הגשת התביעה בסדר דין מקוצר. ולא כל שכן , ניספח ה לכתב התביעה אינו מדבר בעד עצמו.
הוא מהווה דף אחד מתוך 17 עמודים למסמך כלשהו. הדף שצורף אינו חתום !.
לא ניתן ללמוד הימנו לא על ביצוע המדידה , לא מי ביצע המדידה ולא על אישור מדידה מטעם הנתבעות כטענת התובע. בנסיבות אלה לא נוכחתי כי התביעה ובעיקר סכום התביעה סומכים על ראשית ראייה בכתב כדרישת תקנות סדר הדין האזרחי לעניין תביעה בסדר דין מקוצר!.
בנסיבות אלה ומשלא מצאה התובעת לנכון להשיב לבקשה למחיקת כותרת עד היום ,ונוכח סמכותי על פי תקנה 241 (ד) לתקנות סדר הדין האזרחי ומנימוקי המבקשת בבקשה למחיקת כותרת , מורה על מחיקת הכותרת סדר דין מקוצר לבקשת המבקשות, ועל ביטול הדיון הקבוע למחר – 30.6.2014.
בהמשך להוראה זו מורה כדלקמן :
התצהיר שהוגש בתמיכה לבר"ל, יהווה כתב הגנה אלא אם תמצא לנכון הנתבעת להגיש כתב הגנה עד ולא יאוחר מ15.9.2014. המועד האחרון להגשת כתב תביעה שכנגד , כפי שביטאה הנתבעת כוונתה בבקשה למחיקת כותרת – 15.9.2014 .
הליכים מקדמיים, גילוי מסמכים, שאלונים ומענה לשאלון ימוצו עד 30.10.2014
עדויות ראשיות תוגשנה בתצהירי עדות ראשית.
התובעת תגיש תצהירי עדות ראשית מטעמה עד ולא יאוחר מ30.11.2014
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|